Home » Regnskap » REGNSKAPSLEKSIKON F

REGNSKAPSLEKSIKON F

Spar penger ved å bruke en finansagent En finansagent hjelper deg å finne det beste tilbudet for deg. Slik kan du spare penger på både lån og refinansiering.

Skal du ta opp et kredittlån eller forbrukslån? Da bør du bruke en finansagent når du søker. Det samme gjelder om du vil refinansiere gjeld du allerede har. En finansagent dytter rentene ned, slik at du sparer stort på kostnadene på lånet.

Slik får du det billigste forbrukslånet Vil du gjerne pusse opp hjemme, kjøpe ny bil eller betale ned uforutsette kostnader? Slik er det mange som har det. Faktisk er dette noen av de mest vanlige grunnene til at folk tar opp forbrukslån. Mange ønsker å ta opp lån, men er usikre på kostnadene.

Spar tid Det er ikke lett å skille mellom de ulike tilbudene og aktørene på markedet. Nettopp dette er en av grunnene til at du bør bruke en finansagent når du skal ta opp lån. Da sendes nemlig søknaden din til flere banker samtidig. Du slipper å sammenligne dem på egenhånd.

Dette sparer du tid på, og tid er som kjent penger. Når du har god tid er det lettere å gjøre gode økonomiske valg, ta seg tid til matlaging og lignende besparende aktiviteter. Sånn sett sparer du indirekte på å bruke en finansagent. Sparingen er riktignok også direkte.

Spar penger Ser du etter det billigste forbrukslånet? Det får du ved å bruke en finansagent. Når flere banker handler søknaden din, så går rentene nedover. Faktisk er det slik at jo flere tilbud du får, jo lavere rente får du.

Rentene avgjør hvor mye du må betale for å låne pengene. Her er det mye penger å spare. Forskjellen mellom høyeste og laveste snittrente stiger etter hvert som en søker får flere tilbud. Dersom du får mange tilbud, kan det skille så mye som 8% mellom høyeste og laveste.

En rente på 18% er nesten dobbelt så stor som en rente på 10%. Dette vil med andre ord kunne ha mye å si på den totale kostnaden på lånet. Derfor bør du velge en finansagent.

Slik sparer du penger på refinansiering Refinansiering betyr at man samler alle lån og all gjeld i et nytt lån. Det virker kanskje paradoksalt at man sparer penger ved å ta opp mer lån, men det er faktisk slik det fungerer. Dette er det flere grunner til.

Den nye banken gir deg et bedre tilbud For at du i det hele tatt skal vurdere å flytte alle lån til en ny bank, så må den nye banken gi deg et godt tilbud. Tilbudet må på en eller annen måte være bedre enn det du allerede har. Derfor vil du kunne få lavere rente og lengre nedbetaling ved å refinansiere. Du vil dessuten få en bedre oversikt over din privatøkonomi.

En finansagent presser renten nedover Ved å refinansiere gjennom en finansagent, kan du spare store summer i rentekostnader. Dette er av de samme grunnene som ved forbrukslån. Finansagenten formidler søknaden din til flere banker samtidig, noe som betyr at du får en lavere rente. Slik får du et bedre tilbud enn om du skulle oppsøkt bankene på egenhånd.

Penger til overs Ved å bruke en finansagent til forbrukslån og refinansiering, kan du spare store summer. Dette er penger som ellers ville gått til rentekostnader. Nå kan du bruke disse pengene du har til overs til nøyaktig hva du måtte ønske.

Kanskje det er på tide å begynne å investere i aksjer eller eiendom? For tiden er rentene i bankkontoer, til og med sparekontoer, ekstremt lave. Hvis man regner med inflasjon i tillegg, betyr dette faktisk at man taper penger på å ha dem i banken. Da er det bedre å investere i aksjer, fond, eiendom eller å nedbetale gjeld.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-