Home » Regnskap » REGNSKAPSLEKSIKON A

REGNSKAPSLEKSIKON A

3 gode grunner til å ha et kredittkort Henry Bilde: Unsplash

Det å bruke et kredittkort er det en del som har litt blandede følelser rundt. Det er fordi man ofte hører om at folk har problemer med å betale ned kredittkortgjelden sin. Men kredittkort har faktisk en rekke fordeler også, dersom man er påpasselig med å betale ned kredittkortet etter man har brukt det. Her i denne artikkelen vil vi derfor gå gjennom noen av de fordelene man kan oppnå ved å bruke kredittkort.

Først og fremst vil vi nevne at alle kredittkort er forskjellige. Derfor er det ikke sånn at alle kredittkort har de samme fordelene, men man bør velge kredittkort etter hvilke fordeler som er viktigst for en. For eksempel på sider som kredittkort360.com vil du kunne sammenligne fordeler og velge det som passer best i forhold til eget bruksmønster.

Gode rabatter i hverdagen En rekke kredittkort på markedet tilbyr gode rabatter og tilbud på ting man kjøper ofte. En av de vanligste og mest populære fordelene er drivstoffrabatt. Det er nemlig flere kredittkort på markedet som tilbyr rabatter på drivstoff i form av cashback. Det betyr kort sagt at man betaler full pris når man betaler. Deretter vil rabatten etterhvert bli ført tilbake på kortet. Hvis man bruker bilen mye, er det store penger å spare på dette.

Andre kredittkort tilbyr dessuten attraktive rabatter på andre ting enn drivstoff. Her kan du få rabatter på utvalgte butikker, eller på forskjellige type produktgrupper som mat, klær, reiser osv. På den måten kan du velge det kredittkortet som gir mest mening basert på ditt forbruk.

Fornuftige forsikringer En av de mest nevne grunnene til å bruke et kredittkort er nettopp forsikringene og tryggheten de gir det. Når du betaler for eksempel en reise med et kredittkort vil du være forsikret dersom turen blir avlyst eller noe annet skjer. En rekke kredittkort tilbyr dessuten utvidede reise- og avbestillingsforsikringer som gjør at du kan føle deg trygg når du bestiller reise.

Medlemsfordeler Forsikringer og rabatter er uten tvil de mest vanlige fordelene ved et kredittkort. Det er også noen kort som gir deg medlemskap i noe som også kan gi deg fordeler i hverdagen. For eksempel har de fleste flyselskap faktisk kredittkort som gjør at du samler opp bonuspoeng hver gang du bruker kortet – som igjen kan brukes til å betale reiser. Andre kort gir medlemsskap hvor man for eksempel samler poeng når man handler mat, noe som også kan brukes til fordeler senere. Mange av disse arrangerer også egne VIP arrangementer på kjøpesentre og nettbutikker som gir gode rabatter.