Home » Finansleksikon » L » Lillestrømbankens historie

Lillestrømbankens historie

Lillestrømbankens historie

LillestrømBanken ble etablert 29. juni 1887 for å betjene Lillestrøm og de nære områder med banktjenester. I 2012 feiret banken sitt 125-årsjubileum. Vi er stolte av å ha en lang historie, og over å være Lillestrøms eldste nålevende bedrift. Frem til 1924 arbeidet banken fra forskjellige leide lokaler, men kjøpte i 1923 eiendommen Storgata 3A. Her ble banken drevet i vel 60 år, med store ominnredninger i 1954 og 1966. I 1984 gikk banken inn i et samarbeid med Uni Storebrand AS om å reise eiendommen Torvet 5 i Lillestrøm i et sameieforhold.

LillestrømBanken var i en rekke år utsatt for press om at fusjon med en storbank var nødvendig. Saken ble drøftet i alle bankens fora, men bankens daværende forstanderskap, styre og ansatte på alle nivåer gikk enstemmig inn for å opprettholde Lillestrøm Sparebank som en selvstendig lokal bank.

Den 2. desember 1985 åpnet banken i nye lokaler på Torvet 5. I 1993 tilbød Uni Storebrand AS banken å overta deres andel av bygget, og fra 1. januar 1994 ble banken heleier av Torvet 5. De hyggelige lokalene sammen med fin beliggenhet, godt omdømme, lokal tilknytning og en frittstående bank, har gitt oss fin vekst og gode resultater som lover godt for fremtiden.

Sommeren 1984 valgte LillestrømBanken, som første sparebank i landet – å endre bankens navn i markedsføringssammenheng til LillestrømBanken. Vårt opprinnelige navn Lillestrøm Sparebank er beholdt som juridisk betegnelse.

Hjemmeside – lillestrombanken.no