Home » Finansleksikon » FINANSLEKSIKON S

FINANSLEKSIKON S

Hvilken type investering egner seg best for nybegynnere? Det er noen former for investering som egner seg bedre for nybegynnere enn andre. Det handler om risiko, men det handler også om ferdigheter og teft. Investering er nemlig en ferdighet som mye annet, og derfor skal man gjerne lære seg å krabbe før man kan gå. Men investering er likevel for alle, for det finnes investeringsformer som egner seg godt, selv om man er nybegynner. Det skal vi se litt nærmere på nå.

Aksjer og aksjefond Det er utrolig populært å investere i aksjer og aksjefond, og det er ikke så rart. Det er nemlig en form for investering som egner seg godt for nybegynnere. Dette er investeringsformer som egner seg godt til det man kaller passiv investering, hvor man gjør en investering som får lov til å vokse over tid og forhåpentlig gi avkastning. Dette kan være en lur måte å investere på, hvis du er helt ny.

Finn en nybegynnervennlig plattform Det som i stor grad avgjør om en plattform er nybegynnervennlig eller ikke, handler om at den er brukervennlig og har mange funksjoner og verktøy som man får bruk for som nybegynner. Det er altså ikke gitt at alle plattformer passer like bra for alle, det er faktisk noen som er mer tilrettelagt for nybegynnere enn andre. Se for eksempel på en plattform som eToro, som blant annet er en plattform for valutatrading, der har du mulighet for det som kalles CopyTrading, der du kan kopiere mer erfarne investorers portefølje og investeringsstrategi. På en nybegynnervennlig plattform, kan man også bruke de fleste kjente nettlommebøker og betalingsmetoder. Det vil også si at du kan investere i finansielle instrumenter som du ikke nødvendigvis har så mye erfaring med, som forex handel, eller vet hvordan man investerer best i. Du kan lære av å følge med på investoren som du følger, men husk at her er det også en risiko ved investeringer – det er det som kjent med alle investeringer, og den skal du sette deg godt inn i, selv om du kopierer handlene til en annen investor. Det er også en fordel å fokusere på å finne en plattform, som gjør det lettere for deg å investere ved å lære deg nye tips og triks underveis. Hvis du for eksempel vil lære litt mer om valutainvestering eller aksjefond, så er det mange plattformer som sørger for å stille en rekke læringsressurser tilgjengelig, så du rent faktisk kan bli bedre til å investere. Det er noe du bør merke deg, når du er på jakt etter den perfekte plattformen for nybegynner. I tillegg skal det selvfølgelig være enkelt å investere på plattformen, og du bør se nøye på hva det koster å bruke den. Når du har funnet den beste plattformen, er det bare å opprette en konto, sette inn penger å investere for og komme i gang.