Home » Finansleksikon » FINANSLEKSIKON P

FINANSLEKSIKON P

Nøkkelen til gode investeringer i kryptovaluta Vi er fremdeles opptatt av kryptovaluta og hvordan vi kan investere i den forjettede elektroniske valutaen online. Det ser ikke ut som om fenomenet har lagt seg død som mange spådde i kryptovalutaens frembrudd. I stedet er det brutt frem nye, spennende kryptovalutaer – og her skal vi se litt nærmere på hvordan du finner nøkkelen til gode investeringer i dem.

Ikke bare Bitcoin Markedet for kryptovaluta ser radikalt annerledes ut enn for bare få år siden. Det er nemlig kommet flere, nye og sterke aktører på markedet som kan tilby kryptovaluta i en helt annen innpakning. Bitcoin revolusjonerte som kjent markedet for over ti år siden, og det forlokkende den gang, var jo at valutaen er desentralisert. Det vil altså si at det ikke er noe som eier den, og det er heller ikke et pengeinstitutt eller en sentralbank som kan regulere verdien. Det er dog ikke tilfellet for alle de nye kryptovalutaene. Mange omtaler Bitcoin som en trendsetter, som fikk gang i kryptovalutaene og som ikke nødvendigvis ender opp som den regjerende valutaen – selv om den fremdeles er den største. Det som kan vippe Bitcoin av tronen, er blant annet at blokkjeden den er basert på bruker ekstremt mye kapasitet. Det er ikke akkurat miljøvennlig, og derfor har andre kryptovalutaer løst blokkjeden på andre måter. Ethereum og Ripple, har en my mer effektiv blokkjede, mens IOTA slett ikke har noen blokk eller kjede, men en floke, som kalles the tangle. Det kommer altså nye og mer innovative løsninger på kryptovaluta og transaksjonsteknologi, som gjør at Bitcoin ikke nødvendigvis blir stående som den største i fremtiden. Hvilken du skal investere i, kommer an på hvilken du tror på. Det kan kanskje være lurt å spre risikoen sin litt og investere i flere enn bare en kryptovaluta.

Finn en god handelsplattform De største handelsplattformene som for eksempel eToro, lar deg handle med flere kryptovalutaer. Her kan du også kjøpe Bitcoin og Ethereum, som du som regel trenger for å kunne kjøpe andre kryptovalutaer på en kryptobørs- Å kjøpe kryptovaluta på en online handelsplattform som er velfungerende og brukervennlig, er alfa og omega for å gjøre gode investeringer. Det er også lurt å velge en handelsplattform som gir deg muligheten for å copytrade, altså kopiere andre suksessfulle investorers handler. Det kan gjøre det mye lettere å gjøre gode investeringer hvis du ikke har så mye erfaring selv.

Finn riktig kryptolommebok Når du har funnet den eller de kryptovalutaene som du vil handle med, så skal du finne noe å oppbevare dem i. I likhet med annen valuta, skal dette helst være på et trygt sted. De tryggeste kryptolommebøkene er de som du laster ned til maskinen din, men det finnes også trygge onlinelommebøker til kryptvaluta. Det er også mulig å oppbevare din kryptovaluta på noen av de store handelsplattformene. Det er altså ikke så vanskelig å gjøre gode investeringer i kryptovaluta som du kanskje tror. Det er viktig å vurdere risiko og sette seg godt inn i hva som skjer på markedet. Så er du godt på vei!