Home » Finansleksikon » F »  

 

Fana sparebanks historie

Fana Sparebank er eneste lokalbank i Bergen, med hovedkontor på Nesttun og fire avdelingskontor spredt i Bergen og omegn. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt. Totalt ca. 150 ansatte.

De senere år har Fana Sparebank vært en aktiv bidragsyter til finansbyen Bergen, gjennom medvirkning til etableringen av Frende Forsikring, Brage Finans og Norne Securities.

Fana Sparebank er din lokale leverandør av tjenester innen bank, sparing og forsikring.

Vår historie – Nær der du er i flere generasjoner

Fana Sparebank ble etablert som selvstendig lokalbank allerede i 1878. Gjennom vår lange historie har vi høstet nyttige erfaringer, innsikt, og forståelse for markedet vi opererer i. I dag er Fana Sparebank en rådgivende bank med blikk for fremtiden; alltid opptatt av å finne de beste løsningene for kunden.

Varden på byfjellene er vårt symbol. En varde er en veiviser i den norske fjellheimen som guider spreke nordmenn fram til målet de har satt seg. De er bygget stein på stein, og henspiller til hvordan systematisk arbeid gir resultater over tid; både for våre kunder og oss som finansinstitusjon.

Hjemmeside – fanasparebank.no