Finansleksikonet bruker cookies for å forbedre nettstedet. Finn ut mer her! 

   
                   

 


 

Utvid tippekunnskapene dine

Selv om det er moro å tippe på de samme type spillene, er det fornuftig å se på mulige endringer i tippestrategien sin. Dersom man ønsker å bli en suksessfull oddsspiller, er det viktig å lese seg opp på ny kunnskap og sette denne til livs. Det kan blant annet innebære å lære seg mer om hvordan odds fungerer, og det å eksperimentere med ulike typer oddsspill og modeller. Vi har samlet noen råd du kan vurdere dersom du ønsker å ta oddsspillingen din til et høyere nivå.

Forstå hvordan odds beregnes

Bookmakerne setter odds på bakgrunn at hvilken prosentvis sjanse de anser hvert utfall for å inntreffe. De setter en prosentvis fordeling på sannsynligheten for alle utfallene i en kamp, for eksempel på tre ulike utfall i en fotballkamp (hjemme, uavgjort, borte). Deretter omregnes sannsynligheten til odds på hvert enkelt utfall. I tillegg fjerner bookmakerne en bestemt prosentvis sum totalt sett, vanligvis rundt 2-6 %. Det er bookmakernes fortjenesteprosent. Som spiller kan du prøve å sette dine egne prosentvise utfall på kamper, før du sjekker oddsene som tilbys. Med mye erfaring og kunnskap kan du da utnytte de tilfellene der du mener bookmakerne har feilsatt oddsen ut ifra dine egne beregninger.


Vurder strategien din

Det er viktig å lære av sine egne feil. Det gjelder i mange faser av livet, men også i spill- og oddsverdenen. Dersom du går på et casino og snakker med de beste pokerspillerne, kommer alle til å si at strategien deres er utviklet og perfeksjonert gjennom mange år. Og man kommer aldri helt i mål, det er alltid noe man kan gjøre bedre. Det er alltid nye ting man kan lære. Slik er det også i oddsspilling. En måte å se på sin egen strategi på innen sportstipping kan være å føre regnskap. Dermed kan du se om det er noen bestemte typer spill, oddsmarkeder, sporter, odds som du gjør det veldig bra eller dårlig i. Da bør du vurdere å fokusere mer på de områdene der du ser at du kan ha en fordel i markedet, og droppe de områdene der du gjør det dårlig.

Prøv ulike typer spill

Det finnes mange måter å plassere innsatsene sine. Du kan spille singelspill, multispill og ulike kombinasjonsspill. En «Trixie» kan plasseres hos de fleste spillsider, og består av fire spill på tre ulike valg. En «Yankee» består av 11 innsatser på fire ulike valg på kupongen. Dersom du ønsker å kombinere enda flere valg på kupongen, kan du vurdere en «Goliath». Den består nemlig av hele 247 spill på tvers av åtte valg. Det kan være lurt å lære seg terminologien, slik at man vet hvilke muligheter som finnes.


Gjør forhåndsundersøkelser

En av de viktigste faktorene for suksess innen tipping er å sette seg inn i det man driver med. Det inkluderer å holde seg oppdatert innen lagnyheter, eventuelle skader, oddsendringer og mye annet. For å kunne bli den beste oddsspilleren, er det viktig å gjør grundige undersøkelser, og man må alltid tenke å spille med hjernen, og ikke hjertet.