Finansleksikonet bruker cookies for å forbedre nettstedet. Finn ut mer her! 
 
 

Ansvarlig redaktør

 
Profilbilde

 

Utdannet ved Univerity of Aberdeen, hvor jeg innehar Master of Arts (MA HON) i Economics & International Relations. Har erfaring både fra internasjonal finans, prosjektledelse, utdanningsektoren og som personrådgiver innen finans og forsikring.

Finansleksikonet på nett er mitt bidrag til at alle som er interessert i finans. Og det er hyggelig å se at det har fattet interesse både fra de som til daglig arbeider med faget, såvel fra studenter i faget.

Som rådgiver møter en hver dag på definisjoner som kan virke både høytflyvende og ikke minst uforståelige, slik som f.eks kapitalmarkedslinjen. Er dette noe jeg trenger å vite dersom jeg skal autoriseres enten som finansiell rådgiver eller regnskapsfører?

Svaret er både ja og nei. Jeg vet ikke hvilke spørsmål som vil dukke opp i forbindelse med den teoretiske autorisasjonsprøven. Mitt håp er imidlertid at finansleksikon på nett skal gjøre hverdagen lettere for alle dem som sliter med å finne brukbare forklaringer på vanskelige ord og uttrykk.

Samtidig retter jeg en stor takk til Finansforbundet som har bidratt med et stipend på kr. 50 000 for videreutvikling av leksikonet. Dette er et veldig viktig bidrag for å gjøre leksikonet enda mer brukervennlig for ansatte innen finans- og forsikringsnæringen.

Det finnes også andre publikasjoner fra meg som dere kan finne blant annet på bokforlaget publica.

Med vennlig hilsen

Tom Erik Moe

Publica Finansfokus